Ürün açıklaması
Zeytin ağacı(Olea europaea), zeytingiller(Oleaceae) familyasından; meyvesi yenen, Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türüdür. Zeytinin kromozom sayısı, 2n=46'dır. Zeytingiller familyasının, 27 kadar cinsi ve 600 kadar türü vardır. Ekilmeden, kendiliğinden yetişen zeytine; yabani zeytin veya delice (oleaster) denir. Köylülerin dağdaki deli zeytini sıkıp çıkardıkları ve ilaç gibi kullandıkları yağa da "çoral" denir. Delice, aşılanıp-ıslah edilerek, kültür bitkisine(sativa) dönüştürülüp, daha verimli bir hale getirilebilir. Fidandan, dikme olarak yetiştirilen zeytin ağacı, kazık kök yapmaz ve çabuk yıkılır. Oysa dağda, tohumdan üreyen zeytin ağacı; kazık köklüdür, yerinden kolay sökülmez.
Zeytin ağacı, bir yıl bol ürün verirken, arkasından gelen yılda adeta dinlenir ve verimi azalır. Sonuçta, bir yıl çok, bir yıl az ürün verir. Buna Periyodisite denir. Bu durum, halk arasında var yılı ve yok yılı olarak adlandırılır. Zeytin ağacı, çok özel bir ağaçtır. 1000 yaşına kadar yaşayabilir. 3000 yaşında zeytin ağaçları bulunduğu, bazı araştırmacılar tarafından ifade edilir.
Zeytin ağacının uzun yaşamı, yapraklarındaki, oleuropein maddesine dayanır. Bu madde, zeytin ağaçlarını, hastalık ve zararlılardan korur. Ayrıca yapraklarından çıkan kalsiyum elenolaten maddesi, zararlı virüs, bakteri ve mantarları yok eder Zeytin oldukça dayanıklı ve Türkiye'de hemen hemen yerde yaşayabilen sağlıklı ve gösterişli gövdesi ile estetik bir ağaçtır. Gövde üzerinde ölü gövde , dallarında kuru gövde efekti vermeyle ilgili işlemleri rahatlıkla kaldırabilir.
Güneş altına konduğunda gövdenin bir çok yerinden sürgün çıkaracaktır, dallarını belirledikten sonra bu dalların dışında çıkan sürgünleri kopararak uzaklaştırmalı, dallarda V şeklinde olacak şekilde ara dalcıkları budayarak biçimlendirmeliyiz. dönemde görülen turuncu renkteki yerlerden budayınca, zeytin yapraklarıının dibindeki gözler aktif hale gelerek büyümeye başlar ve dönemdeki gibi bir hale gelir, bu işlem yine aynı şekilde tekrarlandığında Ayrıca dal gerilerinde geçmiş yıllardan kalan yaprakları sap diplerinin hemen üzerinden keserek iç kısımlara hava ve ışık girişi sağlamış olur, yine bu yaprakların diplerindeki gözleri harekete geçirirsiniz.
bonzai bitkisi,satılık bonsai,bonzai fiyat,bonzai satışı,bonzai zeytin ağacı,bonzai zeytin ağacı satışı,satılık bonzai zeytin ağacı,bonzai zeytin ağacı fiyatları,bonzai zeytin ağacı satınal,bonzai zeytin ağacı üretimi,bonzai zeytin ağacı satışı,bonzai zeytin ağacı fiyat,bonzai zeytin,satılık bonzai zeytin ağacı,satılık bonzai zeytin,bonzai zeytin ağacı fidanı,zeytin fidanı,