Ürün açıklaması
Erguvan ağacı çalı formunda büyüyen yani çok dallı formu olan kış aylarında yaprak döken ilk bahar ile birlikte yani nisan mayıs ayında pembe çok güzel çiçekler açan peyzaj uygulamalarında kullanılan çalı formlu bir ağaçtır. Aslında çalı formu dışında tek dallı büyütülüp top şeklinde yapılan ağaç formlu erguvan ağaçları park ve bahçelerde belediyeler sıkça kullandığı bir ağaç olarak görmekteyiz.
Üretim şekli genelde tohum ile yapılmaktadır. Ayrıca erguvan ağacının ters ve kırmızı yapraklı olanları çok daha değerli ve pahalı ağaçlar olarak peyzaj uygulamalarında kullanılmaktadır. Ters erguvan ağaçları biraz daha geç çiçek açar çiçek rengi daha koyu pembe mor şeklinde olmaktadır.
Erguvan ağacı, Baklagiller familyasından olan erguvan ağacı, 6 metreye kadar uzayabilen, çokdallı ve gövdesi olan, yaprak dökümü gerçekleştiren ve çalıya benzer bir ağaççıktır. Yaprakları karşılıklı,basit bir yapısı olan ve dairemsi şekle sahip 7-12 cm çapları arasında değişen bir yapıdadır. Dip bölgesi kalp şekline sahip, ucu yuvarlak ve kenarları tamdır.
Gençken kırmızımsı-mor ardından mavi-yeşile dönüşmektedir. Yüzey kısmı dalgalı düşmeden evvel sarı renktedir. Çiçekleri ise 1,5-2 cm uzunluğuna sahip kırmızı-mor 3-6 adeti yan yana olan bir yapıdadır. Meyvesi olan legümen (fasulye şeklinde) olup, 7-10 cam boyutundadır. Farklı bir özelliği mevcuttur. Bu özellik toprağa azot bağlamasıdır. Kökleri vasıtasıyla havanın serbest azotunu bağlar ve bu azot kendisi tarafından ve yanında bulunan diğer bitkiler tarafından kullanılır.
Bu ağacın toprak yapısı hafif, süzek, kumlu tınlı topraktır. Ağır olmayan her türlü toprak yapısında yetişebilmektedir. Toprak pH bakımından sıkıntısı yoktur. Su alma isteği fazla değildir.Kuraklığa uyum sağlayabilmektedir. Güçlü bir yapısı olması sebebi ile hastalıklara karşı da güçlü bir yapıdadır. Işık ağacı olarak bilinmektedir. Fazla bakım isteyen bir ağaç türü değildir. Kışın yaşanan don olaylarından kimi zamanlar etkilenirler.Ana yurdu Güney Avrupa ve Batı Asya'dır. Ülkemizde ise Ege bölgesinde ve Marmara'da kendini göstermektedir. Tohumla ve çelikle üretimi yapılmaktadır. Fakat tohumlarda kabuk sertliğinden dolayı çimlenme engeli bulunmaktadır.
Tohumlar 2-3 dakika kadar sıcak su ve 24 saat kadar da ılık su da bekletildikten sonra ilkbahar mevsiminde ekilir. Çelikle üretim ise Temmuz-Ağustos aylarında toplana yarı odunsu çelik ile yapılmaktadır. Erguvan, yapraklanmadan evvel Nisan ayı sonunda Nisan ve Mayıs ayının ilk günlerinde sadece birkaç haftalığına baharın gelişinin müjdecisi olarak kabul görmüş olan morumsu pembe tonda çiçekler açar.
Satılık erguvan ağacı,erguvan ağacı fiyatları,ergovan bitkisi,erguvan ağacı üretimi,erguvan fiyatları,erguvan üretimi,erguvan ağacı satışı,satılık erguvan,erguvan üretimi,ağaç erguvan,erguvan çiçeği,erguvan fiyat,erguvan ağacı satınal,erguvan çiçeği,erguvan ağacı çiçeği,çiçekli ağaçlar,yapraklı ağaçlar,ağaç çeşitleri,Cercis siliquastrum